04/02/2016     COS360 entrenaments funcionals natural training salut entrenament

L’última tendència en salut i rendiment son els centres d’entrenament, poc a poc es van donant a conèixer i COS360º serà un dels centres d’entrenament pioners dins aquesta nova tendència. Es tracta d’un centre d’entrenament i de salut on treballarem de forma integral l’estat de forma i l’estat de salut de forma personalitzada. Però quines diferències hi ha entre un centre d’entrenament i un gimnàs?

El primer que cal conèixer és la forma de treball de COS360º. Allà realitzarem entrenaments amb pes lliure, això significa que no hi haurà màquines de musculació per fer les vostres rutines, sinó que treballarem únicament amb pes lliure (kettlebells, pilotes amb pes, fitballs, gomes, cordes, barres amb pes) i exercicis funcionals amb el propi pes de la persona. Això redueix molt el risc de lesió del però també ajuda molt a regular l’intensitat de l’entrenament que cadescú aplicarà segons el moment del seu entrenament.

Un altre punt important és que estarem realitzant exercicis funcionals, és a dir, exercicis que simulen funcions i moviments bàsics en el nostre dia a dia, com aixecar pesos, estirar-los, enfilar-nos, reptar, saltar… Tot això ens permet millorar el nostre estat de forma en totes les activitats que formin part de la nostra vida, tan si estem parlant d’una activitat esportiva, com si estem parlant de la feina o de la vida diària.

Però el punt més remarcable que es desmarca del concepte de gimnàs és el fet que en un gimnàs pràcticament només es treballa la força. La força és una capacitat bàsica que forma part del rendiment, però n’hi ha moltes més. El rendiment es determina per diferents capacitats a part de la força: agilitat, velocitat, resistència, flexibilitat, coordinació, equilibri…

Una persona que estigui en forma ha de poguer-se desplaçar correctament, carregant pesos, tenir suficient equilibri, poder-se enfilar, poder reptar, ser suficientment àgil com per ajupir-se i aixecar-se fàcil i ràpidament… El concepte de força si no va acompanyat d’aquestes altres capacitats no té sentit si estem parlant de salut i rendiment.

A COS360º treballarem de forma global totes les capacitats físiques que determinen el rendiment, tan pel que fa al rendiment esportiu, com pel que fa a la salut del dia a dia.

Si el que vols és posar-te en forma oblida’t del gimnàs, apareix la nova tendència d’entrenament: apunta’t a COS360º!